WELCOME

to the web page of CENTRE FORTIS

FORTIS is a non-governmental (NGO) organization whose primary goal is to stand up bringing children and youth together that deal with cultural, social and scientific work.   


Print
PDF

ČIŠĆENJE JABLANIČKOG JEZERA

Written by Centar FORTIS on .

Danas je organizacija Eko Neretva pokrenula prvu u nizu akcija čišćenja plaža i površine Jablaničkog jezera u saradnji sa HE Jablanica i općinom Jablanica koji su dali svoju punu podršku. Naime,organizovana je akcija čišćenja plaže, te prikupljanja i razdvajanja otpada uz pomoć čamca za prikupljanje otpada koji posjeduje HE Jablanica. Prikupljeno je oko dvadeset vreća plastičnog i preko pedeset vreća krutog ostalog neselektiranog otpada, te velike količine drveća.

Centar Fortis je zajedno sa članovima EKO Neretva i polaznicima škole kanua, ispred OKPIS-a, danas čistila plažu "Peta" u Paprasku. Smatramo da je ovo samo početak i da će ovakvih aktivnosti biti više i da će se svijest građana promijeniti, jer lokalne vlasti troše mnogo novaca na čišćenje naših ulica, parkova, rijeka i šumaraka od otpadaka koje bacaju nesavjesni ljudi. Ta bi se sredstva mogla uložiti u kvalitetnije obrazovanje djece i omladine.

Pohvale našim novim članovima Centra Fortis: Anelu Habibiju i Ademu Tufeku, kao i malim pijanistima Sabini Hadrović i Riadu Čiliću koji su pokazali da ne samo da znaju svirati, već i da znaju pomoći jednom ovakvom projektu.

VIŠE SLIKA U GALERIJI.

Slike također možete pogledati i na Facebooku

Share

Medijski partneri