WELCOME

to the web page of CENTRE FORTIS

FORTIS is a non-governmental (NGO) organization whose primary goal is to stand up bringing children and youth together that deal with cultural, social and scientific work.   


Print
PDF

PRVI KLAVIR

Written by Centar Fortis on .

Realizacija ideje o nabavci dugo očekivanog instrumenta počela je prošle godine, a stigao je upravo u pravi čas: na početku nove školske godine Male škole klavira.

Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" u Jablanici bogatiji je za dugo očekivanim pianinom. Ideja o nabavci klavira počela je prošle godine, a donacija je stigla upravo na početak nove školske godine Male škole klavira.

Instument je konačno sigao na odredište uz neskriveno oduševljenje svih prisutnih u Maloj školi klavira. "Po prvi put nakon što je počela Mala škola klavira u martu 2010.godine učenici će imati priliku da sviraju na pravom pianinu. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u nabavci ovakvog jednog pianina", kaže Indira Čilić, predsjednica Centra "Fortis".
Svi budući koncerti moći će prikazati šta učenici i omladina uče u ovoj školi, a naredni koncert je već najavljen za 22.12. tekuće godine. Na koncertu će učestvovati stari i novi učenici, te Bartolomej Stanković kao izvrstan pijanist, a bit će pozvani svi koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta.

Više fotografija možete pogledati u GALERIJI ili na FACEBOOK stranici.

Share

Medijski partneri