WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

PREZENTACIJA LETS DO IT PROJEKTA U SREDNJOJ ŠKOLI U JABLANICI

Geschrieben von: Centar Fortis am .

Predstavnici Asocijacije srednjoškolaca - Lokalni tim Jablanica - Riad Čilić i Nađa Zahirović su prezentovali projekat Pošumljavanja učenicima I i II razreda srednje škole u Jablanici...

Učenici su mogli ponoviti od čega se sastoji drvo, zašto je bitno, koje su njegove uloge, osim one za koju znamo: prečišćavanje zraka. Kroz prezentaciju su vidjeli koje životinje žive u šumi i koje voće. Mogli su vidjeti šta se događa sa nelegalnom sječom šuma i zašto nastaju klizišta. To je bio uvodni dio u akciju pošumljavanja koja će biti održana 22.10.2016. godine (subota) u Jablanici. Svi zainteresovani mogu doći u 9:00 sati ispred VOĆEPROMETA sa kabanicama. Hrana i osvježenje je obezbijeđeno tokom i nakon akcije. Zajedno u projektu učestvuje Šumarstvo Srednje Neretvansko. Nosilac projekta 12 put jeste Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice, a koordinator projekta za Jablanicu Indira Shahzade Čilic-Lončar.


Share

Medijski partneri