WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

BUDIMO PLEMENITI I VRATIMO OSMIJEH NA DJEČIJE LICE

Geschrieben von: Centar Fortis am .

Pod pokroviteljstvom Udruženja "ADRA" a u organizaciji Međunarodnog centra za djecu i omladinu "Fortis" i Dnevnog centra Jablanica podijeljeno je 27.12. i 29.12.2014. ukupno 80 paketića. Ni ove godine članovi "ADRE" nisu zaboravili svoju djecu širom Bosne i Hercegovine.

Da su djeca bila prijatno iznenađena svakim darom unutra, pa i slatkišima, čije su nečije ruke dugo i sa ljubavlju pakovale, moglo se osjetiti na samim licima mališana. Učenici od 3 do 16 godina dobili su i potrebnu opremu i pribor koji će im pomoći pri njihovom daljnjem školovanju. Svaki paketić bio je obdaren i toplim zimskim čarapicama koje će učenici vrlo rado obući u 2015. godini jer očekuju da će njihove ruke dodirnuti snježne pahuljice.
Među učenicima je bilo djece jako teškog socijalnog statusa koja svaki dan provode vrijeme u Dnevnom centru u Jablanici. Dječiji osmijeh je najdjelotvorniji lijek, najbolja okrepa i sreća i radost tužnima i nesretnima. On hrani dušu čovjeka, posvađane pomiruje, a u djeci budi radost. Svaka kuća u kojoj se čuje dječiji smijeh, ispunjena je srećom, a može se reći da je "kuća" zvana "Jablanica" taj dan osjetila sreću.

VIše fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI ili fb STRANICI.

Share

Medijski partneri