WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

Upis u Malu školu klavira

Geschrieben von: Centar Fortis am .

Međunarodni centar za djecu i omladinu „Fortis“ organizuje Malu školu klavira za I, II, III i IV stepen. Svi zainteresirani dječaci i djevojčice iz osnovne i srednje škole mogu se prijaviti na broj telefona: 063-334-993, na e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. ili na Facebook stranici "Međunarodni centar za djecu i omladinu FORTIS".

Predavači su Bartolomej Stanković i Indira Čilić.

Upis traje do 30.9.2012.

Upravni odbor

 

Bartolomej STANKOVIĆ (Zenica, 1988.) Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof.em. Pavice Gvozdić, te završio Piano Master studij na pijanističkoj akademiji Steinway Society del Garda u Veroni, u klasi prof. Federica Gianella. Završio je Osnovnu muzičku školu „Avdo Smajlović“ u klasi prof. Bahrije Šabanović, a Srednju muzičku školu Sarajevo u Sarajevu u klasi prof. Angeline Bojović-Pap. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Nastupao širom BiH, Hrvatske, Slovenije i Italije, kao solist i u raznim kamernim sastavima. Uz Dubrovački simfonijski orkestar izveo Prvi Koncert za klavir i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog. Osvojio je niz nagrada: Prva nagrada na Festivalu muzike Frederica Chopina u Tuzli, Specijalna nagrada i Prva nagrada na Federalnom takmičenju BiH u Tuzli i Livnu, te Druga nagrada na internacionalnom takmičenju „Premio Salieri“ u Legnagu, Italija.

Kako izgleda jedan čas sa Bartolomejom pogledajte na fotografijama: Čas sa Bartolomejom.

Share

Medijski partneri