Ispis
PDF

KNJIGA VOLONTERA

Autor Centar Fortis on .

U petak (3.8.2012.) je Centar "Fortis" oganizovao ispred Konzuma akciju prezentacije projekta "Let`s do it - očistimo zemlju za jedan dan", dijeljenje letaka građanima i upis u knjigu volontera.
Knjige volontera će narednih dana biti dostupne na nekim mjestima u gradu, gdje će se građani moći iupisati.
Akcija će se ponoviti i u naredni petak.
Tko je zainteresovan da 9.9.2012.izađe pred svoju zgradu, ili na ulicu grada, da dođe na Jablaničko jezero, neka se prijavi.

Smatramo da je ovo samo početak i da će ovakvih aktivnosti biti više i da će se svijest građana promijeniti, jer lokalne vlasti troše mnogo novaca na čišćenje naših ulica, parkova, rijeka i šumaraka od otpadaka koje bacaju nesavjesni ljudi. Ta bi se sredstva mogla uložiti u kvalitetnije obrazovanje djece i omladine, kazala je Indira Čilić, koordinator.

Do sada imamo upisanu i omladinu i starije osobe i one najmlađe u knjigu volontera. Svi su pokazali zainteresovanost. Vrijeme je da se "nešto" mijenja, kaže Muamera Skender, član radne grupe za razvijanje svijesti na lokalnom nivou.

Ramo Begović, član radne grupe za geokartiranje i logistiku, istakao je da do sada ima 10 lokacija deponija smeća i da se svaki dan unose nove.

 

Više fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI.

Share