Ispis
PDF

Omladinski susreti kroz klasičnu muziku III

Autor Centar Fortis on .

U subotu 11.11.2017. godine, održat će se treći "Omladinski susreti kroz klasičnu muziku" u Ljubuškom koju realizuje Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice...

 

Na susretima će nastupati učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški sa učenicima Male škole klavira iz Jablanice. Susreti će se održati u novoizgrađenim prostorijama Osnovne glazbene škole Ljubuški u Ljubuškom sa početkom u 10:00 sati nakon čega slijedi organizovani program obilaska kulturnih institucija.

Ovo je projekat koji sufinansira Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa i Općina Jablanica (Vijeće mladih općine Jablanica) već treću godinu. Važno je da mladi provode korisno svoje slobodno vrijeme kako bi izgradili sebe kao ličnosti koje će sutra doprinijeti cjelokupnom društvu. Projekat ima za cilj saradnju između dvije ustanove u oblastima kulture, edukaciju omladine bez obzira na njihovu nacionalnu ili regionalnu pripadnost sa težištem na klasičnoj muzici kroz časove, diskusije, radionice i seminare.

 

Share