Ispis
PDF

„Razglednica“ - Škola digitalne fotografije za mlade

Autor Centar Fortis on .

U sklopu projekta „Razglednica“ - Škola digitalne fotografije za mlade, u subotu 15.4.2017. godine u 11:00 sati bit će organizovana besplatna radionica za mlade u prostorijama Centra „Fortis“ u Jablanici...

 

 

U prvom dijelu edukacije mladi će naučiti o: vrstama digitalnih aparata, podjelama objektiva, o tome šta je fotografsko oko, razlici između fotografa i slikara, preduslovima dobre fotografije, šta je to ISO, otvor blende, ekspoziciju, brzina okidanja, palete boja, blic, bracketingu, fotometrija, white balance, scharpness, vrsta fokusiranja, mod ekspozicije, auto mod i dr.

Ovim projektom mladi će naučiti tehnike snimanja fotoaparatom, koristiti se web stranicama koje na kraju izrađuju sami, usavršavati postojeće znanje iz ovih oblasti, isticati svoje umjetničke sposobnosti i imati mogućnost da nakon toga svoje znanje prenose vršnjacima. Projekat nastaje iz potrebe mladih za kreativnim vidom provođenja slobodnog vremena i nedostatka sličnih programa u lokalnoj sredini za koju se program realizuje.

Projekat je podržan od Federalnog ministarstva kulture i sporta-Federalnog ministarstva kulture i športa, Mreže za izgradnju mira, Vijeća mladih općine Jablanica.

Radionicu organizuje Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice, a predavač besplatne radionice jeste Alik Lončar.

Share