Ispis
PDF

Zajedno u akciju čišćenja

Autor Centar Fortis on .

Centar "Fortis" je u petak 1.3.2013. prisustvovao otvorenju ribolovne sezone za 2013.godinu. Otvorenju su prisustvovali mnogi prijatelji Udruženja sportskih ribolovaca "Glavatica" iz Mostara, Sarajeva, Čapljine, Vogošće i Konjica, načelnik općine Jablanica Salem Dedić, predsjednik Skupštine Ajdin Teletović, te član UO Hasan Kovačić.

 

"Kao što je već poznato 9.septembra 2012. godine održana je najveća volonterska akcija u historiji Bosne i Hercegovine pod nazivom "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan".  U ovoj akciji čišćenja učestvovalo je 105 općina u BiH, sa više od 37 500 volontera a skupljeno je 5 500 tona smeća. Iako ovi naši zajednički rezultati izgledaju impresivno, naš zadatak nije završen. Mi želimo zemlju u kojoj je svijest o očuvanju životne sredine na visokom nivou. Zbog toga nastavljamo sa našim aktivnostima sve dok se ovaj cilj ne ostvari.
Akcija čišćenja BiH u 2013. godini je planirana za 18. maj, a ciljevi su sljedeći:
1.Uključiti 100 000 volontera u akciju
2.Napraviti upotpunjeni registar svih ilegalnih deponija smeća u Bosni i Hercegovini
3.Ukloniti iz prirodnog okruženja najmanje 20.000 tona smeća;
4.Podići svijest i edukovati javnost o zaštiti životne sredine i okoliša."- govori Indira Čilić, predsjednica Centra "Fortis".

"Ove godine ćemo aktivno raditi na zajedničkim projektima u pogledu očuvanja zaštite okoline", kazao je Arfadžan Ćazim, predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca "Glavatica".

Fotogfrafije možete pogledati u GALERIJI ili na FACEBOOK stranici.

Share