Ispis
PDF

IT TRENING U KONJICU

Autor Centar Fortis on .

Helsinški parlament građana Banja Luka i Fondacija Cure su organizovali dvodnevni "IT trening - virtuelni i stvarni aktivizam" 15. i 16. marta u Konjicu, u hotelu Garden City.
Trening je bio namijenjen organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima s ciljem njihovog povezivanja i budućeg zajedničkog djelovanja na polju promocije i zaštite ljudskih prava.

Sam trening je bio zamišljen kao usavršavanje znanja i vještina u primjeni novih informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i kao baza za apliciranje za mini grantove koje će Helsinški parlament građana i Fondacija Cure dijeliti učesnicimaa treninga koji dostave projektne ideje za zajedničke akcije koje treba da rezultiraju povećanjem vidljivosti marginalizovanih grupa u našem društvu i konkretnim pomacima u praksi.

Krajnji cilj samo treninga jeste, da se, putem upotrebe novih medija i zajedničkih akcija nevladinih organizacija i medija, utiče na relevantne vlasti da sistemski i kontinuirano rješavaju goruća pitanja i probleme različitih marginalizovanih i ranjivih grupa u BiH.

Zahvaljujemo se Azemini Baljeti ispred "NGG CD Volonteri i prijatelji Konjica", koordinatorici treninga na ovakvom pozivu i nadamo se skorijoj saradnji.

 

Slike možete pogledati u GALERIJI ili na FACEBOOK stranici.

Share