Ispis
PDF

PRVI KLAVIR

Autor Centar Fortis on .

Realizacija ideje o nabavci dugo očekivanog instrumenta počela je prošle godine, a stigao je upravo u pravi čas: na početku nove školske godine Male škole klavira.

Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" u Jablanici bogatiji je za dugo očekivanim pianinom. Ideja o nabavci klavira počela je prošle godine, a donacija je stigla upravo na početak nove školske godine Male škole klavira.

Instument je konačno sigao na odredište uz neskriveno oduševljenje svih prisutnih u Maloj školi klavira. "Po prvi put nakon što je počela Mala škola klavira u martu 2010.godine učenici će imati priliku da sviraju na pravom pianinu. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u nabavci ovakvog jednog pianina", kaže Indira Čilić, predsjednica Centra "Fortis".
Svi budući koncerti moći će prikazati šta učenici i omladina uče u ovoj školi, a naredni koncert je već najavljen za 22.12. tekuće godine. Na koncertu će učestvovati stari i novi učenici, te Bartolomej Stanković kao izvrstan pijanist, a bit će pozvani svi koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta.

Više fotografija možete pogledati u GALERIJI ili na FACEBOOK stranici.

Share