Ispis
PDF

„Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ - za najmlađe

Autor Centar Fortis on .

U srijedu, 22.8.2012. će u PARKU Jablanice u 18:00 biti predstavljen projekat „Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ - za najmlađe. Molimo svu zainteresovanu djecu da dođu u park kako bi se uz crtanje i druženje što bolje upoznali sa projektom i vrijednostima koje priroda pruža. Prezentaciju će organizovati radna grupa za razvijanje svijesti na lokalnom nivou.

Pratite nas na Facebook-u ili na stranici oficijelnog zvaničnog partnera i realizatora projekta za općinu Jablanica – Centar Fortis.

Za neupućene - šta je to: „Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“?

Akcija čišćenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je akcija u poslijeratnoj historiji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenja zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Akcija se planira sprovesti na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, pa tako i na području naše lijepe Jablanice, u nedjelju, 9. septembra/rujna 2012. godine, sa početkom u 11 sati. Molimo građane da se odazovu u što većem broju i da uz lijepo druženje (i uz pjesmu) pokažemo da MI to možemo.


Ciljevi akcije:


1. Napraviti upotpunjeni registar svih ilegalnih deponija smeća;

2. Uključiti što veći broj volontera i volonterki (što smo i mi sami);

3. Ukloniti iz prirodnog okruženja što veću količinu smeća;

4. Podići svijest i edukovati javnost o zaštiti životne sredine i okoliša;

 

Međunarodni centar za djecu i omladinu  

„FORTIS“   

Share