WELCOME

to the web page of CENTRE FORTIS

FORTIS is a non-governmental (NGO) organization whose primary goal is to stand up bringing children and youth together that deal with cultural, social and scientific work.   


Print
PDF

Omladinski susreti kroz klasičnu muziku

Written by Centar Fortis on .

U subotu 1.4.2017. godine, održat će se drugi "Omladinski susreti kroz klasičnu muziku" koju realizuje Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice...

Na susretima će nastupati poznati pijanist Bartolomej Stanković sa učenicima Male škole klavira iz Jablanice. Susreti će se održati u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti u Muzičkoj školi I i II stupnja u Mostaru sa početkom u 11:00 sati. Na susretima će nastupati i učenici Muzičke škole I i II stupnja sa direktorom škole Mustafom Šantićem.

Ovo je projekat koji sufinansira Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa i Općina Jablanica (Vijeće mladih općine Jablanica) već drugu godinu. Projekat ima za cilj saradnju između dvije ustanove u oblastima kulture, edukaciju omladine bez obzira na njihovu nacionalnu ili regionalnu pripadnost sa težištem na klasičnoj muzici kroz radionice i seminare.

Share

Medijski partneri