WELCOME

to the web page of CENTRE FORTIS

FORTIS is a non-governmental (NGO) organization whose primary goal is to stand up bringing children and youth together that deal with cultural, social and scientific work.   


Print
PDF

POZIVNICA ZA KONCERT

Written by Centar Fortis on .

Kao završni dio projekta "Omladinski susreti kroz klasičnu muziku", Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" upriličit će koncert klasične muzike učenika Male škole klavira i vrhunskog pijaniste iz Visokog - Bartolomeja Stankovića.

Cilj i vizija projekta jeste da okupi mlade ljude zainteresovane za klasičnu muziku i sviranje na klaviru, a samim tim da se pošalje poruka razvoja omladinskog aktivizma i politika prema mladima. Projekat ima i za cilj da poveže dvije lokalne zajednice a i da afirmiše mlade da se uključe u život zajednice.

 

Razumjeti i prihvatiti ideju da je kultura nezaobilazna snaga za transformaciju društva u cjelini nije nimalo lahko u situaciji kada ni pitanje kulturnih raznolikosti u našoj zemlji, entitetu i kantonu nije još suštinski postavljeno, jednako kao ni dijalog o dobrom upravljanju u kulturnoj politici, angažmanu civilnog društva, asocijacijama kulture i umjetnosti, nauke u interakciji s državnim institucijama i njenim strukturama, ili pak, o međuopćinskoj saradnji koja bi pomagala promovisanje općine.
Kroz ovaj projekat „Omladinskih susreta kroz klasičnu muziku“ ne postoje barijere jedne nacionalne zastupljenosti, već su te barijere ukinute i projekat transparentno predviđa uključenje regionalne i nacionalne zastupljenosti.
Koncert će se održati 28. maja 2016. godine u 18 sati u Kino sali općine Jablanica. Pijanist Bartolomej Stanković će održati radionicu u 15:00 sati u Kino sali Jablanica prije koncerta.
Srdačno pozivamo sve da svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj.

P.S. Ulaz je slobodan, a projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta - Federalnog ministarstva kulture i športa.

Share

Medijski partneri