Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

ČIŠĆENJE JABLANIČKOG JEZERA

Autor Centar FORTIS on .

Danas je organizacija Eko Neretva pokrenula prvu u nizu akcija čišćenja plaža i površine Jablaničkog jezera u saradnji sa HE Jablanica i općinom Jablanica koji su dali svoju punu podršku. Naime,organizovana je akcija čišćenja plaže, te prikupljanja i razdvajanja otpada uz pomoć čamca za prikupljanje otpada koji posjeduje HE Jablanica. Prikupljeno je oko dvadeset vreća plastičnog i preko pedeset vreća krutog ostalog neselektiranog otpada, te velike količine drveća.

Centar Fortis je zajedno sa članovima EKO Neretva i polaznicima škole kanua, ispred OKPIS-a, danas čistila plažu "Peta" u Paprasku. Smatramo da je ovo samo početak i da će ovakvih aktivnosti biti više i da će se svijest građana promijeniti, jer lokalne vlasti troše mnogo novaca na čišćenje naših ulica, parkova, rijeka i šumaraka od otpadaka koje bacaju nesavjesni ljudi. Ta bi se sredstva mogla uložiti u kvalitetnije obrazovanje djece i omladine.

Pohvale našim novim članovima Centra Fortis: Anelu Habibiju i Ademu Tufeku, kao i malim pijanistima Sabini Hadrović i Riadu Čiliću koji su pokazali da ne samo da znaju svirati, već i da znaju pomoći jednom ovakvom projektu.

VIŠE SLIKA U GALERIJI.

Slike također možete pogledati i na Facebooku

Share

Medijski partneri