Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

ADRA - podjela paketića 2018. godine

Autor Centar FORTIS on .

Zajednički projekat između ADRA BiH i Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Fortis“ nastavlja se i ove sedme godine po redu. Paketići koji su došli iz Savezne Republike Njemačke se pakuju tokom cijele godine u školama i dječijim vrtićima i namijenjena su upravo djeci sa Balkana. U Općini Jablanica paketići su podijeljeni kako u gradu tako i u okolnim selima Lug, Djevor, Sovići, Doljani a nekoliko i u Općini Prozor-Rama...

Ovi paketići se čekaju svake godine i djeca koja ih svake godine dobijaju čekaju već novu. Bojice, olovke, teke, sveske, igračke, sve su to stvari koje donose veselje na lica ove djece. (Nekoliko slika u prilogu) Članovima Centra Fortis, a posebno Sadeti i Muhamedu Čiliću hvala na neiscrpnoj želji i volji da se ode po paketiće prema Sarajevu po nepročišćenom putu. Sretnu i uspješnu radnu Novu 2019. godinu želi Međunarodni centar za djecu i omladinu „Fortis“ iz Jablanice.

Slike možete pogledati na FB stranici Centra FORTIS.



Share

Medijski partneri